Selecteer een pagina

Waarom jouw website weinig klanten oplevert?

Meest voorkomende redenen waarom jouw website weinig klanten oplevert

Je hebt je website online, maar klanten blijven weg. Het is duidelijk geworden dat er serieus naar je website gekeken dient te worden. Een goed ontworpen en beheerde website geeft de mogelijkheid om je bedrijf naar een nieuw hoogte brengen.

Vandaag in de tijdperk van het internet is het hebben van een website bijna noodzakelijk om te kunnen groeien. Om die reden hebben van kleine tot grote bedrijven een digitale visite kaartje zoals een website. Maar met enkel ‘een website hebben’ kom je er niet. Om een goed beeld te krijgen wat de meeste voorkomende redenen zijn waarom je website geen klanten oplevert bespreken we hier onder in het kort.

SEO

De basis principe van SEO (Zoekwoordoptimalisatie) is vaak niet geïmplementeerd in je website, terwijl dit heel simpel toegepast kan worden zoals het volgende in een korte overzicht:

 • Weet welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt d.m.v een zoekwoorden onderzoek te doen via Google Zoekwoordplanner.
 • Besteed tijd aan je landing page, oftewel de home pagina van je website zodat er voldoende relevante tekst om je potentiële klant over te halen met de zoekwoorden voor jouw doelgroep. Daarbij biedt een oplossing (bepaal een specifiek en urgent probleem) aan voor je klant met betrekking tot de service die je levert, want als je een specifiek en urgent probleem oplost. Dan worden de lezers die dat probleem hebben nieuwsgierig en willen ze meer weten. Plaats je in je potentiële klanten schoenen en kijk daarmee naar inhoudelijke teksten.
 • Zorg ervoor dat je zoekwoorden consequent voorkomen in je teksten op een natuurlijke manier.
 • Zorg voor links naar je website. Ook binnen je website naar andere relevante pagina’s.
 • Besteed aandacht aan pagina titels, meta tag descriptions, koppen en tussen koppen en optimaliseer je afbeeldingen, cascading stylesheets en javascript bestanden.
 • Zorg voor een goede en snelle hosting (snelheid)

Veilig met SSL

Je website moet veilig zijn voor je bezoeker door technologie zoals Secure Socket Layer oftewel SSL. Een SSL zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de website en je bezoeker om ervoor te zorgen dat er tussenin niks aan informatie kan worden gestolen. Dit is zeker van noodzaak bij webshops waarbij betalingen worden gedaan met een creditcard of andere betalingsmanieren.

 

ssl

Met een website die voorzien is van SSL bescherming geeft je bezoekers een veiligere gevoel.

Responsive (Smartphone vriendelijk)

 

responsive website laten maken

 

Met steeds maar groeiende grote groep van smartphone gebruikers is het van belang dat ook je website moeiteloos te bezoeken is voor die groep. Google geeft daarbij ook voorrang aan websites in ranking die daar rekening mee houdt. Daarmee kan je ook potentieel meer bezoekers ontvangen, die leiden tot eventueel aankopen of aanvragen van meer informatie. Ook Google kijkt of je website responsive is en geeft voorkeur aan websites die responsive zijn door aan gebruikers.

Interne links

Link

Interne links biedt je potentiele klanten de mogelijkheid aan om rond te surfen op je website en eventueel meer informatie op te zoeken of lezen. Een spider van Google bezoekt ook jouw pagina’s om te kijken of er pagina’s zijn die nog niet bekend is bij Google. Zo niet, dan worden die toegevoegd aan hun database. Ook daardoor krijgen je pagina’s dus ‘ranking power’ en kan Google precies vertellen aan zoekende welke categorieën of subcategorieën je website heeft.

Call to Action

Vertel potentiele klanten op je website wat de volgende stap is die zij moeten nemen. Je bezoekers willen graag bij de hand genomen worden, zorg er dus voor dat het duidelijk is wat ze moeten doen. Dit doe je door duidelijke call to actions te plaatsen op je website zoals “Lees verder”, “Maak een afspraak”, “Koop nu”, “Download nu” met een knop naar de volgende stap die ze moeten nemen.

Resultaten bijhouden (met Google)

 

website laten maken met analytics

Je moet ervoor zorgen dat je je ranking op Google, bezoekers en klanten bijhouden om te kijken wat je resultaten nu zijn en of je het kan verbeteren. Onder andere Google heeft hiervoor eenvoudige tools ervoor die nog gratis zijn ook. Gebruik Google Analytics en Google Webmaster Tools om onderzoek te doen naar je website. Op die manier weet je of je inspanningen resultaten oplevert.

Ontbreken van vertrouwen

Mensen moeten vertrouwen krijgen in je voordat ze zaken met je willen doen. Vertrouwen kan je wekken door onder andere:

 • Reviews en testimonias van klanten op je website plaatsen.
 • Gebruik maken van social media icons zoals Facebook, waarmee je aantoont dat je een serieuze ondernemen bent.
 • Relevante keurmerken plaatsen op je website.

Meerdere contact opties

Je website hoort een duidelijk overzicht te geven van de mogelijkheid aan manieren van contact met je op te nemen. Zoals de opties via telefoon, email, contactformulier of zelfs de mogelijk via de chat vragen te stellen. Daarbij is het ook van noodzaak om je hoofdvestiging adres erbij te zetten van je bedrijf.

Bekendheid in eigen omgeving

Mensen die je al kennen weten je wel te vinden. Maar daar komen niet of nauwelijks nieuwe klanten uit.

Kies voor een beperkt aantal manieren om onder de aandacht te komen van potentiële nieuwe klanten. Kies voor methodes waarbij je in weinig tijd en tegen weinig kosten veel mensen in je doelgroep bereikt. Social media is daarvoor een uitstekende methode. Promoot regelmatig acties of gratis cadeaus. Zo zorg je ervoor dat nieuwe potentiële klanten vanzelfsprekend naar je website gaan en regelmatig bezoeken, waardoor ze je niet vergeten en de kennis delen met derden.

Conclusie

Nu dat je weet wat de meest voorkomende redenen zijn waarom jouw website weinig klanten oplevert. Wat zijn voor de belangrijkste punten waar je nog niet aan hebt gedacht? Of nog erger je weet van de bovenstaande redenen waarom jouw website weinig klanten oplevert, maar komt er niet uit.

Neem dan gerust contact met op ons om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Een website of app laten maken?

Bij ons is het mogelijk om een professionele website of app laten maken zonder gedoe met ons team van specialisten. Laat ons u overtuigen van onze kwaliteiten en expertise.

ROB IT-Solutions

Opzoek naar een resultaatgericht bedrijf?

 

Wij maken effectieve websites/apps en maken ze goed vindbaar. Bij ons kan je een professionele website laten maken zonder gedoe.

Contact

ROB IT-Solutions
Meienshovel 14
5571NX Bergeijk

Mobiel: +31 6 51 72 8883
Email: info@robbiemans.com
KVK: 68268645
BTW: NL002252857B76

Services op een rij

 • Websites / Webshops
 • Software Applicaties
 • Android / iOS Applicaties
 • SEO
 • Onderhoud / Updates / Beveiliging
Vraag via Whatsapp