Selecteer een pagina

Wat is Laravel?

Wat is Laravel nu eigenlijk?

Dat is een vaak voorkomende vraag bij ons. Mede doordat wij afhankelijk van het idee daarmee eenvoudig complexe webapplicaties kunnen realiseren.

Laravel

Het is een vraag die niet makkelijk te beantwoorden is in enkele zinnen.

Laravel is een gratis, opensource PHP web framework ontwikkeld door Taylor Otwell. Laravel is bedoeld voor de ontwikkeling van webapplicaties die gebruik maakt volgens de model-view-controller (Afgekort MVC) software-architecteur model.

Taylor Otwell heeft als doel Laravel gemaakt om een betere PHP framework te ontwikkelen dan het CodeIgniter framework, die niet de fundamentele ondersteuning biedt voor gebruikers Authenticatie en Autorisatie waarmee je ervoor kan zorgen bepaalde gebruikers niet overal toegang tot hebben.

Daarnaast is Laravel onder meer bekend van een modulair pakketsysteem die helpt bij het uitvoeren en onderhouden van applicaties, eenvoudige manier van connecties leggen met relationele databases om informatie te manipuleren (bewerken, aanpassen, verwijderen en tonen).

Laravel is daarom steeds meer populairder aan het worden onder ontwikkelaars, doordat je daarmee eenvoudig en efficienter betaalbare system kunnen worden ontwikkelt. Een uitstekende framework om je bedrijfsprocessen te verbeteren of te automatiseren.

Wat heeft Laravel nog meer te bieden? Onder andere het volgende:

 1. Bundles (Composer) om benodige libraries of plugins up-to-date houden.
 2. Eloquent ORM (Object georienteerd mapping) is een geavanceerde PHP techniek om eenvoudig intern methodes te ontwikkelen voor relaties tussen database objecten, waarmee je simpele queries kan uitvoeren. Zoals het opvragen van informatie uit je database en het manipuleren daarvan.
 3. Query builder is een alternatief tot het Eloquent ORM, waarmee je eenvoudiger en sneller SQL queries kan schrijven. Daarmee kan je in plaats van direct acties uit te voeren op je database, een set queries kan maken die uitgevoerd worden. (Bijvoorbeeld grote hoeveelheden data op halen)
 4. Reverse Routing legt een brug tussen de links en routes binnen je web applicatie, waardoor het mogelijk is om aanpassingen te maken aan routes die automatisch veranderen in links naar je webpagina(s).
 5. RESTful controllers geeft de optie om de logica tussen HTTP GET en POST request apart te houden. (Handig voor API’s te bouwen met Laravel Lumen)
 6. Blade Templating Engine wordt gebruikt om eenvoudig model data te tonen op de pagina. Ook het scheiden van frontend elementen zoals de header/footer.
 7. Migrations geeft je de mogelijkheid om een versie beheer te maken voor je database schemas (modellen).
 8. Unit testing is een interne onderdeel van Laravel die het mogelijk maakt om je webapplicatie te testen die problemen en bugs detecteert.

Op dit moment wordt Laravel gezien als een van de meest populaire PHP frameworks naast Symfony, Zend, CodeIgniter en anderen.

Indien u graag wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen met Laravel, neem dan vrijblijvend contact met ROB op.

Een website of app laten maken?

Bij ons is het mogelijk om een professionele website of app laten maken zonder gedoe met ons team van specialisten. Laat ons u overtuigen van onze kwaliteiten en expertise.

ROB IT-Solutions

Opzoek naar een resultaatgericht bedrijf?

 

Wij maken effectieve websites/apps en maken ze goed vindbaar. Bij ons kan je een professionele website laten maken zonder gedoe.

Contact

ROB IT-Solutions
Meienshovel 14
5571NX Bergeijk

Mobiel: +31 6 51 72 8883
Email: info@robbiemans.com
KVK: 68268645
BTW: NL002252857B76

Services op een rij

 • Websites / Webshops
 • Software Applicaties
 • Android / iOS Applicaties
 • SEO
 • Onderhoud / Updates / Beveiliging
Vraag via Whatsapp