Selecteer een pagina

Wat is WordPress?

Wat is WordPress?

Wat is WordPress? WordPress is een vrije weblog-software die over een eenvoudig CMS (Content Management Systeem) beschikt, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund.

WordPress begon ooit als een simpel CMS systeem om een weblog (blog) te maken. Maar inmiddels is het zo uitgebreid na vele jaren dat het nu het zeer eenvoudig is om je eigen webshop, blog of gewoon website te beheren zonder dat je HTML of PHP kent.

Wat is een Content Management Systeem (CMS)?

Met een CMS systeem kan je eenvoudig je website beheren zoals de producten die je verkoopt in je webshop. Of nieuwsberichten die je plaats op je website, hetzelfde geld voor je blogs.

Dit lukt allemaal zonder zelf enige kennis te hebben van programmeren. Dus scheelt het jou enorm veel moeite en tijd.

Is WordPress gratis?

Ja. Het is helemaal gratis. Maar omdat het open-source is (gratis dus) betekent niet dat alles gratis is. Naast dat WordPress gratis is te downloaden en te bewerken, zijn er ook enorm veel plugins beschikbaar die je website verder uitbreiden.

Zoals een plugin die je website verbetert kost vaak geld. Ook de wel bekende design thema’s die beschikbaar zijn kosten soms geld. Wat opzich niet gek is, want wie iets wil wat niet bestaat zal daarvoor vaak een eenmalige betaling moeten doen.

Hoe werkt WordPress?

Wil je zelf direct aan de slag met WordPress en leren hoe je het installeert om vervolgens zelf een eigen website te bouwen? Daarvoor heb je eerst een paar dingen nodig.

Ten eerste wil je een domeinnaam vast leggen op jouw naam, waar je later je wordpress op gaat zetten.

Ten tweede moet je ook een webhosting pakket afsluiten bij een hostingprovider, waar je ook vaak al een domeinnaam direct kan vast leggen en koppelen.

Ten derde moet je beschikken over een database, waarop WordPress gegevens gaat opslaan. Zoals je blog posts of artikelen die je wilt verkopen. WordPress maakt zelf gebruik van een MySQL database, wat je kan voorstellen als een doos waarin je verschillende vakken hebt. In iedere vak (tabel) kan je informatie opslaan. Zodra je een pagina, categorie, bericht of iets anders toevoegt in WordPress wordt het in een tabel opgeslagen. Vervolgens wordt het later opgehaald uit de database en op je website weergeven.

Zonder een MySQL database kun je niets met WordPress. Dus let op dat je een hosting pakket hebt met MySQL database.

Wanneer moet ik kiezen voor een WordPress website?

Als je opzoek bent naar een eenvoudige manier om je website zelf te maken, zonder enige programmeer taal te kennen. Dan is WordPress een oplossing voor je, dankzij zijn eenvoudige systeem en layout. Maar als je WordPress website naar een hogere niveau wilt krijgen, zal je moeten verdiepen in de mogelijkheden aan beschikbare plugin’s en thema’s die je nodig hebt om je webshop of blog verder te verbeteren.

Een website of app laten maken?

Bij ons is het mogelijk om een professionele website of app laten maken zonder gedoe met ons team van specialisten. Laat ons u overtuigen van onze kwaliteiten en expertise.

ROB IT-Solutions

Opzoek naar een resultaatgericht bedrijf?

 

Wij maken effectieve websites/apps en maken ze goed vindbaar. Bij ons kan je een professionele website laten maken zonder gedoe.

Contact

ROB IT-Solutions
Meienshovel 14
5571NX Bergeijk

Mobiel: +31 6 51 72 8883
Email: info@robbiemans.com
KVK: 68268645
BTW: NL002252857B76

Services op een rij

  • Websites / Webshops
  • Software Applicaties
  • Android / iOS Applicaties
  • SEO
  • Onderhoud / Updates / Beveiliging
Vraag via Whatsapp