Selecteer een pagina

Hoe maak ik een website?

Hoe maak je nou zelf een website?

Er zijn een aantal belangrijke zaken die je nodig hebt en stappen die je moet volgen om zelfstandig een website te maken.

 

 1. Hosting provider kiezen.
 2. Domeinnaam kiezen
 3. WordPress installeren.
 4. Inhoud van je website aanpassen.
 5. Benodigden plugin’s installeren zoals Yoast SEO, Google Analytics.
 6. Aanmelden bij Google.
 7. Website beveiligen.

Hosting Provider Kiezen

Een hostingprovider zoals OVH is een aanbieder van webruimte, webdiensten en het onderhoud van bestanden voor websites in het bezit van individuelen of bedrijven, die geen eigen webserver hebben, waarop de website kan worden geplaatst.

 

Domeinnaam kiezen

Na dat je een keuze hebt gemaakt met betrekking tot een geschikte hosting provider, zal je nu moeten denken aan een domeinnaam. Een domeinnaam is het adres waarop mensen je kunnen vinden, zoals die van ons robbiemans.com is.

Bij OVH kunt u controleren of uw domeinnaam beschikbaar is. Zoja, dan kunt u die direct bestellen.

 

WordPress installeren

U heeft nu via uw hostingprovider OVH, een domeinnaam vast laten leggen en webhosting besteld. Nu is het tijd om WordPress te installeren, u kunt dit eenvoudig doen binnen het dashboard van OVH waarbij u de keuze hebt om met 1 klik op de knop WordPress te installeren.

 

Image result for wordpressWordPress is een CMS (Content Management System) waarmee u eenvoudig zelf de inhoud van uw website kan aanpassen. Wij raden dit ook vaak aan bij onze klanten om hier gebruik van te maken, daardoor hebben ze onze hulp vaak minder nodig.

 

Inhoud van je website aanpassen

U gaat nu naar uw website toe en wordt gevraagd om een verbinding te maken of een account aan te maken waarmee u kunt inloggen in WordPress om de inhoud te veranderen.

Als u bent ingelogd in uw wordpress website, heeft u de mogelijkheid om de website in zijn geheel te veranderen zo wel het standaard thema en paginas met teksten en afbeeldingen.

Om hierover meer te weten te komen in detail, kunt u Contact met ons op nemen voor een nederlandstalige wordpress handleiding die u helpt bij het zelf maken van een wordpress website. Ook is het mogelijk om via rechtsonder contact op te nemen door middel van Whatsapp.

 

Benodigden plugins installeren

Het is enorm belangrijk om de Yoast SEO plugin te installeren, dit helpt namelijk uw website te optimaliseren op het gebied van zoekwoorden. De plugin geeft analyses over uw paginas met betrekking tot de teksten en geeft die een score waar Google zelf naar kijkt. Als u goed scored, zult u automatisch door combinatie van relevante onderwerp en teksten met afbeeldingen hoger geplaatst worden bij zoekresultaten van Google.

De Google Analytics plugin helpt u bezoekersstatistieken bij te houden, om te bepalen waarop u het meeste wordt gevonden. Daarmee kunt u ook verschillende strategieen toepassen om meer te gevonden te worden via Google. Ook is het belangrijk dat u lokaal gevonden kan worden, hierover meer bij het volgende kopje Aanmelden bij Google.

Aanmelden bij Google

Niet alleen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website goed gevonden wordt door middel van geoptimaliseerde pagina’s (zoekwoorden). Ook is het van belang dat uw bedrijf bekent is bij Google, door u zichzelf te gaan aanmelden.

Immers is dit een erg belangrijke stap, omdat Google mensen ten alle tijde dichtbijzijnde bedrijven hoger plaatst. Dit is ook logisch, want stel dat u in Eindhoven bent en u bent op zoek naar een leuke restaurant, zal de zoekresultaten uit Groningen u weinig aan hebben.

 

Website beveiligen

Of u nou een webshop heeft of niet. Het is erg belangrijk om uw website beveiligen tegen hackers en andere kwaardaardige. Immers is iedere dag dat u niet bereikbaar bent, grote kans mis loopt op potentiele klanten.

Zorg daarvoor dat u een plugin heeft geinstalleerd die het aantal inlogpogingen beperkt. Ook is het belangrijk om een veilige verbinding te hebben vanaf uw website tot bezoekers. Dit betekent ‘HTTPS’, oftewel het groene slotje wat u ook boven in het webadres balk zult terug vinden op deze website.

Tot slot

Denkt u na de korte uitleg over de stappen die u minimaal moet nemen om zelf een website te maken te veel werk is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons formulier of Whatsapp, wij helpen u graag met starten van uw bedrijf.

Een website of app laten maken?

Bij ons is het mogelijk om een professionele website of app laten maken zonder gedoe met ons team van specialisten. Laat ons u overtuigen van onze kwaliteiten en expertise.

ROB IT-Solutions

Opzoek naar een resultaatgericht bedrijf?

 

Wij maken effectieve websites/apps en maken ze goed vindbaar. Bij ons kan je een professionele website laten maken zonder gedoe.

Contact

ROB IT-Solutions
Meienshovel 14
5571NX Bergeijk

Mobiel: +31 6 51 72 8883
Email: info@robbiemans.com
KVK: 68268645
BTW: NL002252857B76

Services op een rij

 • Websites / Webshops
 • Software Applicaties
 • Android / iOS Applicaties
 • SEO
 • Onderhoud / Updates / Beveiliging
Vraag via Whatsapp