Selecteer een pagina

Wat is Flutter

Wat is nou precies Flutter?

Flutter is een open-source mobiel applicatieontwikkelingsframework ontwikkeld door Google. Het framework werd in 2017 gelanceerd en is sindsdien uitgegroeid tot een populair alternatief voor native app-ontwikkeling. Flutter maakt gebruik van de programmeertaal Dart, ook ontwikkeld door Google.

Een van de belangrijkste kenmerken van Flutter is de mogelijkheid om native mobiele apps te ontwikkelen voor zowel iOS als Android met één codebase. Dit betekent dat ontwikkelaars slechts één set code hoeven te schrijven in plaats van twee verschillende sets voor de twee platforms. Dit kan de ontwikkeltijd en -kosten aanzienlijk verminderen.

Flutter gebruikt een uniek concept genaamd “widgets” om de gebruikersinterface te bouwen. Widgets zijn bouwstenen die kunnen worden gecombineerd om een complete gebruikersinterface te maken. Er zijn twee soorten widgets: structurele widgets en opmaakwidgets. Structurele widgets bepalen de structuur van de interface, terwijl opmaakwidgets de stijl en lay-out van de interface bepalen. Dankzij deze aanpak kunnen ontwikkelaars snel en gemakkelijk een aantrekkelijke en responsieve gebruikersinterface creëren.

Een ander kenmerk van Flutter is “hot reload”. Dit stelt ontwikkelaars in staat om wijzigingen in de code onmiddellijk te zien zonder de app te hoeven herstarten. Hierdoor kunnen ontwikkelaars sneller werken en efficiënter bugs opsporen en oplossen.

Flutter wordt ook geleverd met een uitgebreide set aanpasbare widgets en tools, waardoor het gemakkelijk is om complexe animaties en overgangen te maken. Bovendien biedt Flutter toegang tot native functies en API’s, waardoor ontwikkelaars volledige controle hebben over de functionaliteit van hun app.

In conclusie, Flutter is een krachtig en populair mobiel applicatieontwikkelingsframework dat ontwikkelaars in staat stelt om snel en efficiënt native mobiele apps te ontwikkelen voor zowel iOS als Android. Met zijn gebruik van widgets, hot reload en toegang tot native functies en API’s biedt Flutter een aantrekkelijk en flexibel alternatief voor native app-ontwikkeling.

Een website of app laten maken?

Bij ons is het mogelijk om een professionele website of app laten maken zonder gedoe met ons team van specialisten. Laat ons u overtuigen van onze kwaliteiten en expertise.

ROB IT-Solutions

Opzoek naar een resultaatgericht bedrijf?

 

Wij maken effectieve websites/apps en maken ze goed vindbaar. Bij ons kan je een professionele website laten maken zonder gedoe.

Contact

ROB IT-Solutions
Meienshovel 14
5571NX Bergeijk

Mobiel: +31 6 51 72 8883
Email: info@robbiemans.com
KVK: 68268645
BTW: NL002252857B76

Services op een rij

  • Websites / Webshops
  • Software Applicaties
  • Android / iOS Applicaties
  • SEO
  • Onderhoud / Updates / Beveiliging
Vraag via Whatsapp